А ви ставите покерні мети?

Постановка цілей — це один з провідних чинників, які дозволяють людям стає успішними в багатьох сферах життя.

Мета — це можливість не тільки втілити у слова і числа щось бажане, але ще і можливість структурувати свою діяльність. Ми всі хочемо чогось досягти, але іноді дорога до омріяного вкрай складна, заплутана і просто довга.

На такій дорозі легко заблукати, якщо не знаєш якого курсу дотримуватися, і де згортати.

Постановка цілей в покері — це створення дороговказною карти, тобто розбиття якогось глобального досягнення на більш дрібні, більш реальні і здійсненні кроки.

Цілі глобальні і невеликі
Глобальна мета — це те, де ви хочете в кінці кінців залишитися (хоча ніхто не заважає після досягнення однієї глобальної мети поставити іншу). Маленькі цілі — це складові цього успіху.

Будь-яку складну систему можна розбити на складові частини. Давайте, наприклад, візьмемо топового турнірного гравця.

Що притаманне топового турнірному гравцеві?

Просунуті технічні навички (фундаментальні навички, розуміння просунутої математики, вміння експлуатувати і підлаштовуватися, вміння гри на всіх стадіях, сильний хедз-ап, завчений ICM)
Стійка психологія (відсутність тільта, дисциплінований підхід, відсутність боязні програти і інші)
Аналіз (розбір рук, розбір Майнінг, фільтри по ситуацій, вивчення тенденцій кращих опонентів, використання програм для аналізу і так далі).
Досвід (постійна гра в багатьох, в тому числі рідкісних, спотах)
Список, м’яко кажучи, вкрай спрощений і неповний, але він дозволяє зрозуміти, що топовий гравець — це сукупність навичок, умінь і знань, які може придбати кожен.

Всі ці «складові частини» накопичуються протягом довгого часу під впливом пробок і помилок. Ті, хто зараз не використовує FlopZilla чи інші програми, можуть думати, що це складно. Однак в інтернеті зараз дуже багато туторіали по використанню будь-яких програм, а «метод тику» взагалі відомий з давніх часів. Регуляри, успішне використовують ці програми, теж починали з нуля, не забувайте про це.

Багатьох від отримання реально нових знань і навичок зупиняє лінь або відсутність мотивації. Хтось втратив віру в себе і просто доживає свої «покерні дні», саботуючи будь-яким спробам по-справжньому піднятися.

Якщо ви дійсно вирішили домогтися покерних вершин, то ставте цілі.

Для придбання цих навичок і знань необхідно ставити цілі.

Як ставити покерні мети
В першу чергу, цілі повинні бути вимірні. Необхідно мати можливість щодня записувати результат, а також в будь-який момент перевірити, як далеко ви просунулися.

Ви повинні мати можливість безпосередньо впливати на цілі. Кількість зіграних рук в місяць / за день — це адекватна мета, оскільки саме ви контролюєте, скільки рук граєте. «Заробити 1000 $ за травень» — погана мета, оскільки ви не має можливість повноцінно контролювати її досягнення в силу наявності фактора удачі.

Цілі повинні бути досяжними, але складні. Найбільш «правильні» цілі — це ті, які ви можете досягти, але це не буде занадто легко. У цьому сенсі необхідно витримувати баланс між доступністю і складністю.

Цілі повинні бути обмежені за часом — «до кінця травня», «до кінця року», «в день».